• offert@kakelgubben.se
  • |
  • 031-757 49 99

Så bygger vi ditt badrum

Dag 1-2

FÖRBEREDELSE & TÄCKNING

Efter en noggrann genomgång tillsammans med er av alla detaljer runt jobbet så sätter vi igång täcks golv, väggar och hörn med papp och masonit för att skydda övriga delar i bostaden. Golven i den del av bostaden som kommer beträdas av hantverkarna under badrumsrenoveringen, VI ställa in en luftrenare i badrummet dörröppningar plastas in för att minska spridning av damm i bostaden. Om Du som kund vill täcka in möbler och andra tillhörigheter för att försvåra dammspridning, så får Du själv göra så med skyddsplast. Notera att plasten aldrig kan förhindra dammspridning, bara försvåra.

Den boende kommer alltid vara tvungen att göra en finstädning av badrummet efter att renoveringen är avslutad och Kakelgubben utfört den grovstädning som ingår i avtalet. Efter intäckningen, bärs de verktyg och Byggmaterial på plats. Om lokal vattenavstängning i badrummet saknas pluggas vattenrören igen.

RIVNING

Allt i badrummet ska som regel rivas ut, allt från gips, kakel, våtrumsmatta porslin till golv, väggar och tak. Golvbrunnen bilas upp Den inredning som skall återmonteras efter badrumsrenoveringen, monteras ned varsamt och sparas. Som kund får man vara beredd på att denna fas innebär mycket oljud, damm och byggsopor. Kakelgubben försöker alltid att genomföra denna fas av badrumsrenoveringen så fort som möjligt, för att minimera dessa störningar för Dig som kund.

Dag 3-4

FÖRARBETEN, EL & VVS

Här ska all el dras fram till alla förbrukare, belysning, handdukstork, tvättmaskin, eluttag etc. om kunden har vald att vattenrören skall vara dolda. I annat fall dras vattenrören utanpåliggande, efter det att kaklingen och fogningen på väggarna är gjord.
Vi byter alltid din golvbrunn och om det är betong gjuter vi tillbaka den på rätt plats igen.

Dag 5-6

UNDERARBETE, GOLV, VÄGGAR & TAK

Nu reglas väggar för att uppfylla de nya regeltäthetskraven, därefter monteras våtrumsskivor på väggarna. samt läggning av golvvärme. Massiva väggar spacklas/putsas och riktas upp för att nå godkänd toleransnivå. Ojämnheter och ihåligheter spacklas igen. Om ett nytt innertak ska installeras så byggs det nu. Om golvet består av träbjälklag reglas och förstärks golvet.

Om golvvärme ska installeras så görs det nu. Därefter ska golvet flytspacklas med fall mot golvbrunnen. Innan golvet flytspacklas måste golvvärme kontrolleras och mätas.

Dag 7-8

TÄTSKIKT

Montering av tätskikt. Först primer sedan tätduk på vägg och golv. Nu appliceras tätskikt på golv samt väggar. En membranduk limmas fast med ett speciellt tätskiktslim. Alla genomföringar täcks med manschetter. Alla skarvar försluts med fuktspärr.

Dag 9-12

PLANERING & PLATTSÄTTNING

Innan plattsättningen påbörjas genomförs en noggrann mätning och planering av fördelning av plattor, passbitar, avslut, foglinjer m.m. Därefter sätts plattor på vägg, följt av golv. När plattsättningen är klar fogas skarvarna med den kulör som kunden bestämt. Planeringen tillsammans med plattsättningen är ett av de viktigaste momenten för hur det färdiga badrummet senare kommer att uppfattas.

Dag 13-15

FÄRDIGSTÄLLANDE

Taket spacklas, förstryks med våtrumsgrund och färdigstryks med våtrumsfärg. Nya dörrfoder monteras tillsammans med ny tröskel.

All rördragning färdigställs och ansluts. Badrumsinredning, wc, tvättställ, beslag, handdukstork, krokar, badkar eller duschvägg etc. monteras. Termostat till golvvärme, dimmers, strömbrytare, belysning, uttag etc. monteras. Silikonfogar appliceras i alla innerhörn.

Montering och inkoppling av Badrumsinredning, Duschväggar, Blandare, Toalett.

Dag 16

Badrumsrenoveringen avslutas, all skyddstäckning som lagts i bostaden tas bort, byggsopor forslas bort och hantverkarna tar med sig sina verktyg och maskiner och överlämnar det nyrenoverade badrummet till beställaren.Därefter återstår grovstädning, Det nya badrummet är nu redo att börja användas.

Dag 17-18

AVRÄKNING & AVSLUT

När badrumsrenoveringen har godkänts vid slutbesiktningen och eventuella brister åtgärdats träffas beställaren och kundansvarig för att slutgiltigt avsluta projektet. Kvalitétsdokument, intyg, besiktningsprotokoll, avräkning och annan dokumentation överlämnas till kunden.

Slutbesiktning

Efter att badrumsrenoveringen har slutförts genomförs en slutbesiktning av arbetet av projektledaren tillsammans med beställaren. En opartisk besiktningsman kan närvara om beställaren så önskar. Ett besiktningsprotokoll upprättas, i vilket samtliga delar av besiktningen dokumenteras. En genomgång över drift och skötsel ges av projektledaren.

Och nu var vi klara.

031-757 49 99

Vill du att vi ringer upp dig?

Ange ditt telefonnummer här:

    Offert

    Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!